CITY ELEMENTS

CITY ELEMENTS

  • Project: CITY ELEMENTS
  • Year: 2012
  • Team: Anouk van Dijk, Manon Mastik, Kelly Zwinkels.

In 2012 was het tweejaarlijks festival ‘DEAF’ (dutch electronic art festival) weer in Rotterdam. Het thema van dat jaar was ‘The power of things’. Studenten van de Willem de Kooning Academie werden gevraagd in navolging hiervan een eigen expositie samen te stellen en bijpassende expositieruimte te vinden/ontwerpen.

Wij bedachten ‘City Elements’, een openlucht expositie gebaseerd op de belangrijkste elementen in Rotterdam. Bij de thema’s reactie (na actie), verkeer, mensen, wind en water werden bijpassende projecten gezocht, van WdKA alumni tot aan kunstenaars uit het buitenland. Deze projecten werden in ons voorstel op verschillende locaties in de stad geplaatst, waar het door hun benodigde element (thema) aanwezig is.

Elk thema vormt vervolgens een aparte route. De routes gaan door het centrum van Rotterdam en zijn gemakkelijk te belopen. Voor bezoekers van onze expositie is er “city elements box” ontwikkeld, waarmee ze een route kunnen uitstippelen. In deze box zitten een gebruiksaanwijzing, een kaart van Rotterdam en 10 kleine boxjes van de locaties van de projecten, die op de kaart geplaatst kunnen worden. In zo’n boxje kun je het project ten opzichte van zijn omgeving zien en een gedetailleerde kaart vinden.

Uitgebreide informatie over de projecten, zouden de bezoekers kunnen vinden, door op locatie een QR code te scannen, die hun zou leiden naar de ‘City Elements’ website. Via deze website, kon men ook algemene informatie vinden over de expositie en de diverse routes.